Group 13 Created with Sketch.

Future Documentation Center

Room of Stillness

The future Documentation Center of the Foundation Flight, Expulsion, Reconciliation will provide a room of stillness for personal reflection. The design of the room went to the winner of the architectural competition in 2015, the architecture firm of Königs in Cologne. Their design envisions a room of 100 square meters with wooden slats that evoke a sculptural effect. The slats filter the daylight and create an introverted atmosphere. Visitors who move through the room along the wall will perceive two landscape images. There are various views into and through the wooden slats, with some into the foyer and the city outside.

© Königs Architekten, Cologne© Königs Architekten, Cologne© Königs Architekten, Cologne© Königs Architekten, Cologne© Königs Architekten, Cologne© Königs Architekten, Cologne© Königs Architekten, Cologne© Königs Architekten, Cologne
© Königs Architekten, Cologne
Interior view – Design by Königs Architekten
© Königs Architekten, Cologne
© Königs Architekten, Cologne
Interior view variations – Design by Königs Architekten
© Königs Architekten, Cologne
© Königs Architekten, Cologne
View of an evening event – Design by Königs Architekten
© Königs Architekten, Cologne
© Königs Architekten, Cologne
View of the wooden slat structure – Design by Königs Architekten
© Königs Architekten, Cologne
© Königs Architekten, Cologne
Wooden slat structure with landscape image – Design by Königs Architekten
© Königs Architekten, Cologne
© Königs Architekten, Cologne
Landscape motif – Design by Königs Architekten
© Königs Architekten, Cologne
© Königs Architekten, Cologne
Wooden slat structure with landscape image – Design by Königs Architekten
© Königs Architekten, Cologne
© Königs Architekten, Cologne
Landscape motif in black & white – Design by Königs Architekten
© Königs Architekten, Cologne

 

 

up print